print logo

Eigen koers varen

Het is belangrijk dat u als gezin uw eigen koers durft te varen en dat u hier ook ruimte voor vraagt in uw omgeving. Niet toegeven als oma de kinderen liefst de hele zondag om zich heen heeft als dit voor uw kind met AD(H)D echt te lang is.

Verdeel de taken

Leer zelfverzekerd en beslist op te treden in situaties die moeilijk zijn voor uw kind. Geef kort en zakelijk uitleg en ga niet soebatten of proberen anderen te overtuigen.

Verdeel als echtpaar de taken en probeer hier creatief mee om te gaan. Zo kun je bij verjaardagsvisites afspreken dat een van beide ouders met het kind naar buiten (of naar huis) gaat als het niet meer lukt om zich goed te gedragen.

Damesbladen

Je eigen koers varen betekent: je niet laten beïnvloeden door de familie, de buren of de redacties van damesbladen met al hun ideeën over wat nodig is voor een gezellige vakantie, kerst of verjaardagspartijtje. Het betekent: samen een plan bedenken, dat plan met de kinderen bespreken en je niet van de wijs laten brengen door succesverhalen van anderen of de meningen en opvattingen van opa's en oma's.

Icoon Pijl naar rechts [1543] Lees verder: De gevolgen van AD(H)D voor het hele gezin

Laatste wijziging: 14-05-2012

Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Steunpunt ADHD  | Disclaimer

Partners